بخش آغازین
خودرو اوپل مدل مووانوe یک ون برقی است که در مدل های مختلف عرضه میشود. زیر برند شرکت اوپل که واکسهال نام دارد، از نسل سوم ونهای برقی خود رونمایی کرد که این مدل به نسبت نسخههای قبلی بسیار بزرگتر بوده و فضای بار بیشتری نیز دارد.
این ون تمام برقی که یک محصول تجاری به حساب میآید، در سال ۲۰۲۱ به همراه دیگر نسلها و نسخههای متفاوت وارد بازار های جهانی شده است.
طراحی
در بخش طراحی اوپل مدل مووانوe، ظاهری تقریبا مشابه را به نسبت نسخههای قبلی خود میبینیم که بخصوص در عقب، که تفاوتهای بسایر اندک است. در جلو: خودرو اوپل مدل مووانوe از مقدار زیادی پلاستیک مشکی استفاده کرده و چراغها را نازکتر کرده که به کمک فرم مهشکنها، جلو پنجره و ورودیهای هوا در کل ظاهری جدید به خود گرفته که آن را کمی تهاجمیتر جلوه میدهد.
در عقب: میتوان گفت تغییر خاصی دیده نمیشود و تنها تغییری که به چشم میخورد پلاستیکهای مشکی استفاده شده در سپر و گلگیر خودرو است که به همراه اندازه و جسته بزرگتر آن را به خودرویی متمایز تبدیل میکند.
طراحی داخلی
در داخل: این ون برقی از یک طراحی مدرن و ساده به عنوان یک ون برقی استفاده کرده که در جلو داشبورد این خودرو یک صفحه نمایشگر دیجیتالی را میبینیم که جلوه خاصی به آن داده و دارای انواع اطلاعات سرگرمی و تفریحی میباشد و رضایت سرنشینان را به همراه دارد. با این وجود جالب توجه است که علیرغم سه سرنشین بودن اوپل مدل مووانوe در یک ردیف فضای خوبی را دارا میباشد و نکته منفی اینجا این است که زیر آرنجی و کنسول وسط را در اوپل مدل مووانوe نمیبینیم که شاید برای حفظ اندازه خودرو بوده باشد.
این ون برقی از یک صفحه نمایشگر دیجیتالی در پشت فرمان خود نیز بهره میبرد که وظیفه نمایش انواع اطلاعات مورد نیاز از قبیل سرعت، دما، مشخصاتفنی، کروزکنترل، سیستمهای کمک راننده و… را دارد.
امکانات رفاهی
این ون دارای دو مدل فول آپشن و لو آپشن میباشد. با این حال اوپل مدل مووانوe دارای انواع سیستمها و امکاناترفاهی کمک راننده میباشد که شرایط را برای باربریهای طولانی آسانتر کرده است.
از جمله امکانات رفاهی اوپل مدل مووانو (movano e) e در نسخه فول آپشن میتوان به: سیستم تهویه مطبوع دکمهای، کلید استارت دکمهای، فرمان برقی، انواع اطلاعاترسانی و هشدارهای خودرو، صفحه نمایشگر دیجیتالی، پشت آمپر دیجیتالی، کروز کنترل، فرمان آپشنال، تنظیم دنده اتوماتیک، خاموش و روشن کردن ایربگها به صورت دستی، دو محفظه بزرگ در زیر فرمان و زیر داشبورد (سمت شاگرد و راننده)، شارژر وایرس (بدون سیم)، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، تهویه مطبوع مجزا برای طرفین، خروجی USB و خروجی ۱۲V، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم پارک اتوماتیک، دوربین عقب، گرمکن فرمان، گرمکن صندلیها، انواع اطلاعات و مشخصات فنی، سیستم کنترل در سرازیری و… اشاره کرد.
اما از جمله امکانات رفاهی در نسخه لو آپشن اوپل مدل مووانوe میتوان به: تنظیم دنده دکمهای، انوع مختلفی از محفظهها، خروجی USB و خروجی ۱۲V، کروم کاری در قسمت خروجی تهویه مطبوع، فرمان آپشنال، صفحه نمایشگر دکمهای کوچک، سیستم کنترل پاداری، سیستم کنترل در سرازیری، پشت آمپر دیجیتالی و… اشاره کرد.
مشخصات فنی نسخه دیزلی و برقی
در این بخش باید بگوییم که این ون برقی دارای مشخصات معقول و معمولی به نسبت اندازه و کاری که قرار است انجام بدهد میباشد. به طوری که خودرو اوپل مدل مووانوe از یک موتور الکتریکی در جلو بهره میبرد که با مجموعهای از باتریها در دو اندازه کوچک و بزرگ در یک پک میباشد و میتواند تا حداکثر ۱۱۷ کیلومتر را در نسخه دارای باتری کوچک و ۲۲۴ کیلومتر را در نسخه دارای باتری بزرگ با یکبار شارژ کامل طی کند.
(لازم به ذکر است که این اعداد و ارقام بر حسب تست سکیل WTLP در اروپا انجام و ارائه شده است که این اعداد در استفاده عادی کمی فرق خواهد کرد.) این موتور که در محور جلو مجهز شده است میتواند تا ۱۲۲ اسب بخار قدرت تولید کند و تا ۲۶۰ نیوتن متر گشتاورد را به چرخها القا کند. هنوز زمان شتاب گیری صفر تا صد اوپل مدل مووانوe مشخص نشده است ولی حداکثر سرعت آن بر روی ۱۱۰ کیلومتر برساعت محدود شده است.
در نسخه دیزلی: این ون برقی از یک موتور ۲.۲ لیتری بهره میبرد که قادر به تولید پیشینه ۱۲۰ و ۱۶۵ اسب بخار قدرت است و تا ۳۰۰ و ۳۷۰ نیوتن متر گشتاورد را میتواند بر روی چرخها وارد کند. پک باتری این خودرو در بین دو اکسل خودرو قرار دارد و به همین سبب هیچ مزاحمتی برا فضای بار اوپل مدل مووانوe ایجاد نمیکند.
سخن پایانی
در کل اوپل مدل مووانوe میتواند به واسطه اندازه و حجم بار زیاد خود نیازهای افراد را بر طرف کرده و در نسخه فول آپشن میتواند امکانات رفاهی زیادی را برای سر نشینان و راننده فراهم کند.